Newborn Fotografie

Mijn visie

De stijl van mij newborn fotografie kan omschreven worden als puur, rustig en persoonlijk. Mijn visie hierbij is dat de echtheid van het kindje centraal staat. Door de sessie aan te passen aan het kindje, probeer ik mijn fotografie persoonlijk te houden. Door de workshops en coachingsgesprekken die ik heb gevolgd, heb ik mij de kennis en de veiligheid van deze vorm van fotografie eigen gemaakt. Hierdoor ben ik in staat om een foto zo goed als klaar te schieten. Dit betekent dat ik nabewerking slechts gebruik om de puntjes op de “i” te zetten. Ik maak dus geen gebruik van heftige filters, of compositie foto’s.

Wanneer ik bij jullie kom voor een Newbornshoot dan is dit niet alleen voor een aantal kiekjes, maar om de baby op een mooie, pure en persoonlijke manier vast te leggen voor een onbetaalbare herinnering. Mijn doel hierbij is dat ik mijn klant een kwalitatief goed eindwerk kan bieden dat tijdloos en van emotionele waarden is.

Newborn-baby
Newborn-geposeerd

Wanneer is de newbornshoot?

Een newbornshoot vindt altijd plaats binnen de eerste 15 dagen ná de bevalling. Dit is omdat het kindje dan nog lekker vast slaapt en het makkelijk in verschillende houdingen kan liggen. Het beste is om de sessie in de tweede week te plannen. Dan is jullie kindje een beetje bijgekomen van de bevalling en kan het zichzelf beter op temperatuur houden.

Reserveren

Wat leuk dat jullie interesse hebben in een newbornshoot. Om ervoor te zorgen dat jullie op tijd zijn met een reservering, noteer ik tijdens de zwangerschap jullie uitrekendatum zodat ik rekening kan houden met de komst van jullie kindje. Ik houd altijd een maximum aantal baby’s per week aan, zodat ik jullie ook kan inplannen wanneer het kindje te vroeg of te laat geboren wordt. Wanneer jullie bevallen zijn hoor ik dit graag binnen 2 á 3 dagen zodat we een definitieve datum kunnen prikken.

Hoe ziet een newbornshoot er uit?

Een sessie duurt ongeveer 3 uur en wordt gedaan bij jullie thuis. Voor de shoot neem ik al het benodigde mee, zodat ik de beste foto’s kan maken. Dit kan betekenen dat ik soms wat moet verschuiven in huis, om het beste licht te krijgen. Omdat het fijn is als jullie kindje tijdens de sessie slaapt, is het handig dat het gevoed is wanneer we beginnen.

Jullie kleintje is de leidraad tijdens de sessie. Hij of zij zal bepalen hoe lang het duurt en welke houdingen er uit komen. Door mijn ervaringen en de workshops die ik heb gevolgd weet ik snel wat het wel en niet fijn vindt. Hier speel ik altijd op in, zodat de sessie op een comfortabele manier verloopt en het lekker ontspannen is. Ik forceer niets! Door jullie kindje te volgen, probeer ik een persoonlijk eindresultaat neer te zetten, passende bij de baby.

Mocht lifestyle fotografie minder bij u passen of bent u op zoek naar een andere vorm van fotografie dan is misschien een lifestyle shoot of een zwangerschaps shoot iets voor u.

Newborn-geposeerd